Lær mer – kunnskap og kurs

Ølsmaking

Vår dedikerte ølbrygger Jarle Medhus tar dere med på en spennende reise i ølets verden. Man smaker seg gjennom en perlerad av edle dråper, samtidig som man får lære om bryggeprosess, stilarter, ølets kulturhistorie og små finurligheter. Smakingen er lærerik, interessant og hyggelig – en perfekt aperitiff før middag.

Lær mer om spiselige vekster

Jacob Nodeland fra Roots & Culture er en vandrende urtebok med stor kompetanse på ville vekster i skogen. Naturen rundt Åstjern bugner av vekster som tradisjonelt har vært en kilde til mat eller medisin. Bli med på en hyggelig og kunnskapsrik vandring der vi tar oss tid til å stoppe og plukke med oss interessante arter. Etter turen koker vi te, eller tilbereder et måltid av vekstene som vi fant.

Camp Åstjern

Et friluftstilbud til større grupper som ønsker et morsomt og lærerikt opphold. Campen er satt sammen av en rekke av våre mest populære naturbaserte aktiviteter, og ledes av svært gode og erfarne instruktører. Vi er opptatt av å skape gode opplevelser, med læring, mestring, god mat – og sosial hygge rundt bålet. Campen kan gjennomføres med en eller flere overnattinger.

Uteliv med Mathias Ekornås

Mathias har et brennende engasjement for livet tett på og i naturen og setter følelsen av tilstedeværelse her og nå i sentrum av friluftslivet. Sammen med Mathias får dere kunnskap om hvordan man kan få det enda litt bedre på tur. Stkkord: Tenne bål med tennstål, bekledning, førstehjelp, sove utendørs, sove i snøhule.

Flytt dine grenser

samarbeid med Espen Evensen Nordic Outdoor Experience, tilbyr vi ulike løsninger fra rolige skogsvandringer til mer krevende opphold over flere dager. Målet er å oppleve positiv mestring, og øke dine ferdigheter i naturen. Espen tilbyr også bushcraft og  ledertrening. Turene passer like bra sommer som vinter, og kan kombineres med hundekjøring eller en deilig 5-retters middag på Åstjern.

Yoga-kurs

Rabin Thapa fra Nepal er en erfaren yogainstruktør som legger vekt på pust, avslapping, samt å styrke kropp og sinn for å opprettholde bedre helse, og leve i harmoni med omgivelser og naturen. Hvis vær og sesong tillater det, kan kurset foregå ute på brygga ved vannet.

Vi tilbyr også andre kurs og opplevelser, som:

  • Historisk vorspiel
  • Tur til kunstverket Roten
  • Stjernekikking
  • Vinsmaking