Lær mer – kunnskap og kurs

Ølsmaking

I samarbeid med vår egen ølbrygger Jarle Medhus, får gruppen leske seg med en perlerad av gyldne dråper, tilpasset sesongen og kveldens hovedrett. Dere får også lære mer om ølets historie.

Lær mer om spiselige vekster

Jacob Nodeland fra Roots & Culture er en vandrende urtebok med stor kompetanse på ville vekster i skogen.

Yoga-kurs

Rabin Thapa fra Nepal er en erfaren yogainstruktør som legger vekt på pust, avslapping, samt å styrke kropp og sinn for å opprettholde bedre helse, og leve i harmoni med omgivelser og naturen. Hvis vær og sesong tillater det, kan kurset foregå ute på brygga ved vannet.

Camp Åstjern

Camp Åstjern er et tilbud til større grupper som ønsker å være på Åstjern over flere dager. Campen er satt sammen av en rekke av våre mest populære aktiviteter, og ledes av svært gode og erfarne instruktører.

Uteliv med Mathias Ekornås

Mathias har et brennende engasjement for livet tett på og i naturen og setter følelsen av tilstedeværelse her og nå i sentrum av friluftslivet. Sammen med Mathias får dere kunnskap om hvordan man kan få det enda litt bedre på tur. Stkkord: Tenne bål med tennstål, bekledning, førstehjelp, sove utendørs, sove i snøhule.

Tur til Roten

Roten er et utendørs kunstverk, som ligger på en utkikks­plass ca to kilometer fra Åstjern. Det ble satt opp i forbindelse med kunstprosjektet Tankeplass langs Pilegrimsleden. Bli med på en hyggelig vandring til Roten. Der møter får dere fortellinger om prosjektet og kunstverket – som er fullt av myter og historier. Servering av øl og lokale pølser på stedet. Passer best i barmarksesongen.

Historisk vorspiel

En uformell historietime der det snakkes og synges om Hadelands mektige historie, fra mjød til mikrobryggeri. Vi byr på vikingkonger, den mørke middelalderen, forbudstid, hjemmebrenning, og selvfølgelig akevittens far; Christopher Hammer. Smaksprøver underveis hører til.

Stjernekikking

På Åstjern er det svært lite lysforurensning og ypperlige forhold for stjernekikking – forutsatt klarvær. Astronom Vegard Lundby Rekaa underholdee dere med historier om universets små og store mysterier.

Vinsmaking

Smak på et utvalg viner fra vår egen vinkjeller. I samarbeid med Åstjerns vinekspert, Peter Dørstad fra Dørstad Grapes, får dere en god presentasjon av våre utvalgte viner, og en introduksjon til ulike druer, distrikter og produsenter vi elsker. Noen av vinene smakes inntil en av våre lekre selskapsmiddager på kvelden.