Åstjern ivaretar deg med varme og vennlighet
Som vertskap er vår viktigste oppgave å ivareta våre gjester med varme og vennlighet.
Vi tilpasser oss slik at akkurat din gruppe får det helt perfekte oppholdet.
Disse møter du på Åstjern
Eystein Hagen er en nevenyttig og svært allsidig kar, som blant annet har jobbet som butikksjef, gartner og restaurantsjef. Ved siden av har han i mange år drevet egen gård med saueproduksjon. Eystein er også musiker og skribent med to album og tre diktbøker på samvittigheten. Eystein er lidenskapelig opptatt av mat, vin og norske råvarer. Når han skal slappe av (etter en lang økt med servering på Åstjern) lager han mat. Eystein er daglig leder ved Åstjern.
Monica Celius er en erfaren friluftsdame med lidenskap for hundekjøring. 10 huskyer er derfor et fast innslag på Åstjern. Monica har kjørt noen løp i Norge, med Finnmarksløpet i 2012 som et høydepunkt. Hun har jobbet som journalist i en rekke aviser, blant annet D2 – Dagens Næringsliv, Vårt Land, Klassekampen og Morgenbladet. Monica jobber ikke lenger aktivt på Åstjern, da hun er daglig leder ved kunstnersenteret Glasslåven på Gran, og prosjektleder i Regionrådet. Monica er styreleder ved Åstjern.
Efthymios Penesis er vår dyktige kokk. Hos oss får han lov til å leke med alle sine ideer og smaker, noe som ofte resulterer i helt fantastisk kreative matopplevelser! Som grekere flest er han også opptatt av søtsaker, og tryller fram de herligste kaker og desserter.
Frøydis Celius har jobbet er årrekke i helsesektoren, men er nå pensjonert – noe som kommer Åstjern til gode. Frøydis står for alt av bakevarer. Det er hjemmelagede kjeks, brød bakt med urmel fra lokal produsent og herlig basilikumbrød. Hun er spesielt beryktet for sine kanelsnurrer.
Jarle Medhus er nabo, ølbrygger og film-mann. Han holder ølsmakingskurs på Åstjern og betegner seg selv som en nerd når det kommer til ølets kulturhistorie og bryggeprosesser.
Katrine Kildal jobber hovedsakelig som instruktør til våre aktiviteter, men stepper også gjerne inn som servitør når det trengs (hun har nemlig aldri lært å si nei til noe som helst). Katrine er en glad laks som sprer glede til høyre og venstre på sin veg. Hun er i sitt ess i kunstrelaterte oppgaver, og i lek med både store og små.
Stephan Østensen er vår faste kelner – av den gode, gamle skolen. Han er kunstner og student, er svært samfunnsengasjert og har et hav av kunnskap om overraskende mye. Når Stephan er på jobb kan man være trygg på at rot ryddes og uorden ordnes.
Marte Stensland Jørgensen jobber på Åstjern ved større arrangementer. Hun har tidligere bodd her i to år og hadde da hovedansvaret for hundene. Marte er også fotograf.
Våre samarbeidspartnere
Mathias Ekornås og Dundas Explorer
Mathias Ekornås, kjent fra 71 grader Nord, er eventyrer, guide og instruktør, og hovedguide i Dundas Explorer. De tilbyr et eksklusivt utvalg av skreddersydde turer, med fokus på det genuine ved hver enkelt tur, på hvert enkelt sted, fra begynnelse til slutt. På Åstjern holder Mathias foredrag, kurs og tar med grupper på naturopplevelser. Mathias er svært inspirerende å være sammen med – og er du ikke glad i friluftsliv, så blir du det sammen med ham.
Sagene Bryggeri
Da vi skulle arrangere musikkfestivalen Gigg i gokk for første gang, måtte vi selvfølgelig ha det beste ølet. Etter er runde med ølsmaking, var det ingen tvil: Det måtte bli Sagene Bryggeri. At de i tillegg er miljøansvarlige, hyggelige å samarbeide med og svært dedikerte bryggere, var også et stort pluss. Vi bruker en rekke av deres øltyper i serveringen, og setter også opp egne tilpassede ølpakker til maten. I tillegg arrangerer vi ølsmakingskvelder.
Lavvoutleie.no
Vi er så heldige å ha en stor lokal aktør innenfor utleie av lavvoer, og vi samarbeider med Lavvoutleie.no på en rekke større arrangementer.
Dørstad Grapes
Peter og Richard Eikeland Dørstad er Dørstad Grapes. De jobber med anerkjente produsenter fra klassiske vinområder i Frankrike, Tyskland og Italia. Deres drivkraft er å finne de beste produsentene, med klassisk og typeriktige viner, som gjenspeiler området vinen kommer fra.
Firbeinte på Åstjern
På Åstjern holder 10 trekkhunder til. De er av typen alaska husky, som er en blandingshund avlet fram for å elske å trekke, være sosiale, ha god pels og skikkelig matlyst. De bor ute på platting, to og to i gård, med hvert sitt hus, men de får også komme inn av og til. Ikke alle på en gang, riktignok, men et par hunder har vi som regel i sofaen når vi er hjemme.
Alle våre hunder er svært sosiale og glade i folk. De har sine sterke og svake sider, akkurat som mennesker, men for oss er de verdens beste hunder.
Bildene av hundene er tatt av Alberto Palladino / Monica Celius.
Klikk gjerne på bildene for å lese mer om hver enkelt hund.
Åstjern-historien
Åstjernanlegget ble under den andre verdenskrig bygget som leir for Arbeidstjenesten (AT). Etter krigen ble stedet brukt som fangeleir i forbindelse med rettsoppgjøret mot landssvikere (NS) og frontkjempere på tysk side. Det ble satt opp 21 bygninger, men bare et fåtall ble stående igjen da fangeleiren ble avviklet.
Oppland skogskole kjøpte sykestua (Åstjernstua) til skogshusvær og kurssted. Befalsmessa og befalsbrakka ble kjøpt av Sagene skoles venner og har siden 1951 blitt benyttet som leirskole. Det er faktisk Norges første leirskole.
Oppland skogskole bygde senere anneks, undervisningsrom, toalettanlegg og tre hytter. Skogskolen ble lagt ned i 2003 og Åstjern ble overtatt av Brandbu og Tingelstad Almenning. Almenningen gjennomførte en omfattende restaurering av bygningsmassen og leier i dag ut anlegget til Åstjern as.
Kjøreavstander
Åstjern
Åstjern AS
Åstjerntunet, 2760 Brandbu
Pb 120, 2712 Brandbu
Org.nr. 814580482
Konto: 2020.34.25474
Vipps: 108429
Veibeskrivelse
Sørfra: Kjør rv 4 nordover, forbi Gran. Kjør ca 5 km, ta av fra rv 4 mot Brandbu, følg rv 34, Røykenviklinna. Ta av til Brandbu sentrum. Ved Europris står det skilt til Åstjern (11 km), opp Kjølvegen.
Følg Kjølvegen, kjør under jernbanen (NB maks høyde 3,6 meter). Ta til venstre (skiltet) der asfalten og bebyggelsen slutter, ca 4 km fra sentrum.
Kjør til du ser noen brune hus på høyre side, ca 7 km fra siste skilt. Fremme.
Nordfra: Kjør rv 4 sørover, forbi Eina. Ta av fra rv 4 mot Åstjern (skiltet), i sørenden av Einafjorden.
Følg Einastranda i ca 2 km. Ta til venstre (skiltet).
Kjør ca 5 km. Ta til venstre (skiltet). Kjør 500 meter. Ta til venstre. Fremme.